Sötare finns inte!

En av de här blir vår om två veckor!!

omgomgomg

=) =) =)

*suck*

NYC

Nu är det härliga höstlovet äntligen här - underbart!
Imorgon åker jag till New York!! Ska bli jättekul :D har faktiskt aldrig varit i USA så det blir en upplevelse. Men tyvärr ska vi bara vara där i tre dagar, så det gäller att vara effektiv med shoppande och sightseeing.
Så idag har jag bara packat, övningskört och tittat på nya avsnitt av Gossip Girl. Men ska sanrt åka iväg och träffa Louise och Camilla hemma hos Louise. Där ska vi äta middag och sen gå  på bio, ska se Patrik 1,5 . Det blir mysigt :)



Jag ska ta en massa bilder när jag är där, så får ni se några av dem sen när jag kommer hem!
/M

Ungdomsparlamentet

Hallå allesammans!

Jag har för inte så länge sen kommit hem från Kungsholmens gymnasium där vi hade ungdomsparlament. Jag tycker faktiskt det var ganska kul även om det var lite nervöst i början. Vi skulle prata i mikrofon och första gången jag skulle säga något var jag ganska nervös (för jag ville inte säga ngt som alla andra tyckte var helkorkat!) så jag pratade tydligen ganska snabbt och otydligt så att ingen hörde någonting. Så då fick jag säga om hela grejen igen - kul! Men iaf, det var 5 stycken utskott varav 2st av dessa motioner gick vidare. Alltså de slogs inte ned som de restliga 3st. En av de motinerna som gick vidare var min och Louises grupps, miljöutskottets! yey :D :P haha
Jag höll vårt "åtgärdstal", det gick ok även om jag fick reda på det först när vi var där. En liten miss utav vår grupp. Men aja, skitsamma. Det var ingen Big Deal, som de säger på McDonalds reklamen. 
Det var kul att debattera, speciellt när det gällde bostadsutskottets och mijöutskottets (vår) motion. De från bostad ville utöka innerstaden och började snacka i något med stil om att Liljeholmen (?) skulle tillhöra innerstan tror jag ... Så då kom jag med en replik och frågade vad de ansåg vara innerstad, för inte tillhör väl Liljeholmen dit isf!? Då blev en tjej därifrån lite upprörd och sa till mig: "Bara för att du kanske bor jätte-jätte centralt, som typ Östermalm. Då kanske du tkr det är långt till Liljeholmen!?"
Öhh, ne. jag bor inte på Ö-malm. Sry tjejen men din fördom och ditt personliga påhopp gick inte helt hem.
Sen så var det en annan tjej som började snacka om en ensamstående mamma med 2barn varav en av de skulle va hockeyunge. Hon menade att det barnet inte kunde åka kommunalt pga den stora hockeytrunken och så snackade hon lite om det. Men det bästa hon sa var iaf: "Vadå, så ska inte hon/han få åka till hockeyn då? Då förstörs ju hela hennes/hans liv!!"
Ja, ojdå det var tråkigt. Men jag sa aldrig att ungen inte kunde åka till hockeyn...Men självklart ber jag om ursäkt om jag tydligen förstör denna unges liv då.. (Denna frågan kom alltså upp på miljöutskottets debatt)
Så vissa hade ganska roliga påstående, andra lite väl långsökta och några borde inte ens ha öppnat munnen ... Men det var kul! :D haha

Sen så på slutet skulle varje grupp välja fram två stycken som skulle vidare till Centrala ungdomsutskottet och göra om hela processen med att skriva motioner, debattera och hålla tal. Jag skulle inte ha haft något emot det, men datumet krockade med min prövning i tyska så jag stod över.
Annars så finns det väl inte så mycket mer intressant att säga om det, förutom att C&L va jääääätteduktiga ordföranden! :)


Imorgon gäller det!

Japp, imorgon är det dags för den lokala plenarsessionen som jag och Camilla ska vara ordföranden i. Vi ska vara på Kungsholmens Gymnasium runt elva och hålla på till fem ungefär tror jag - så bered er på att bli lagom trötta!
Jag är i alla fall lite nervös inför imorgon eftersom att vi ska leda så många personer, typ 60-70 pers :S. Tänk om ingen säger nåt, eller om ALLA pratar i mun på varann - då gäller det att slå näven i bordet (bildligt talat) och visa vem som bestämmer, hehe. hoppas i a f att allt går smärtfritt utan några större problem och att Kristina blir stolta över oss! :D

Blä vad jag är trött nu, att gå från halv nio till kvart över fyra är fan inte okej...

Btw, alla ni därute som såg Desperate Housewives igår kväll, visst slutade det riktigt konstigt ?- ska de liksom börja visa hela serien som om det vore fem år senare nu eller? helskumt....
Ikväll är det dags för grey's, blir säkert ett bra avsnitt (jag tycker fortfarande att serier är bra! - till skilland från före detta Grey's- freaket camilla som nu dissar serien totalt).

Pusspussssss, Lulu

Projektvecka - me likey

hallå i stugan!

Ja, som sagt, projektvecka är så himla skönt. igår var jag hemma vid tolv, idag va jag hemma vid elva (efter att ha varit i skolan endast en timme - mycket skönt). så mickis, du var inte den enda som hade en härlig dag^^.

Vad gäller imorgon då?
Jo, på förmiddag fram till lunch är det skola, med redovisning av våra projektarbeten. därefter ska jag och camilla gå i stan (åtminstone - kanske nån mer som hänkar?). Millie är ju så desperat efter en ny och fräsch garderob, så hon måste hitta nåt trevligt^^.
på kvällen är det oktoberfest på café umbra på hornsgatan. den stora frågan är om man ska klä ut sig eller inte? i början av veckan orkade jag inte tänka på att klä ut mig....men efter att i eftermiddags ha letat efter lite olika kläder hemma, kanske jag trots allt ska vara utklädd till en så kallad Dirndl. Jag hittade lite olika plagg som nog ska fungera liksom, däribland ett förkläde (japp, de bär förkläden:P)

Lite olika Dirndlar (?):

   
    

lite inspiration i a f:)

Nu ska jag käka! puss!

Lullu


Åka iväg och slappna av

Ja, det skulle väl vara otroligt skönt och trevligt?

Jag och mamma håller på att titta runt på olika spa-ställen här i sthlm. förra året va vi på sturebadet och fick behandlingar och sånt.....sååå skönt:) nu funderar vi på Yasuragi i hasseludden (Sigge, du va väl där med din mammi?).
det skulle i alla fall vara sjuuukt skönt att få komma iväg en dag och bara slappna av med behandlingar och massage. Mamma har varit på yasuragi förut och hon tyckte det va super, så antagligen blir det det.

Snart börjar Grey's, det ska jag titta på!

Bu, pappa åkte på älgjakt precis, till Värmland --> det betyder att jag inte får skjuts imorn till skolan, blä (ja, javet, jag är bortskämd när det gäller skjuts hit och dit^^).

See you guys later alligator;)

pusspuss/Lulu

Pluggfri vecka!

Jag vill naturligtvis inte vara sämre än Louise och Camilla, så därför lägger jag upp en bild på mig med. :)
 Mikaela

Den blev lite sådär..inte helt nöjd, men men det kunde ha varit värre! Jag lägger upp klassfotot också för att se om det är bättre upplösning på den än Louises version.


Nu ska jag strax äta middag och sen gå och träna på gymmet. När jag skriver så, så känner jag mig som Sigrid eller jag tänker i alla fall på henne/dig då. För Sigge gick ju alltid till gymmet :) medans jag aldrig gör det eftersom jag tränar fotboll. Får se om det är givande. Men jag ska gå en "klass", Booty ngt hette den. Så det blir nog jobbigt och bra!

Förresten, Blondinbella tar ju en paus i bloggandet just nu för att hon "vill hinna andas" eller något i den stilen så det kanske är dags för oss att ta över? Vad tycker ni? ;)

SKOLFOTO!!

Ja, som ni ser så har Camilla redan lagt upp ett foto på sig själv. Här kommer klassfotot (lite suddigt och litet, jag vet!)


å här är jag;)


typ exakt samma som förra året^^

nu ska jag bara slappa hela dagen. kolla lite gossipgirl, övningsköra å sen blir desperate ikväll. hipp hipp hurra för projektvecka!!!!!!

<3 Lulu

Jag behöver skriva av mig lite

MUFFIN BAKERY!

Det är där jag planerar att spendera min projektvecka!

Den här veckan är som sagt projektvecka, ni minns ju hur det var förra året. Samma grupper som då (förutom lite finjusteringar i och med att det gått gamla - som ni!! - och kommit nya).
Temat för i år är : Ö S T E R S J Ö N. jag vet vad ni tänker; skittråkigt, och det är det, men inte riktigt så illa som jag trott.

Vi valde "Hur Nord Stream (den rysk-tyska pipeline som,förmodligen, ska dras genom Östersjön) på verkar miljön och det politiska klimatet?" eller i alla fall något i den stilen. Hitils ser veckan ut så här: 
Igår: googlade jag lite information och var sedan på MQ:s rea med mickis (OCH första lektionen hos Berit - sååå skönt att äntligen ha kommit igång)
Idag: hängde jag och större delen av min grupp på muffinbakery efter att ha lyssnat på en mattelärare och en biologilärares genomgångar om salthalten i vattnet (jag bryr mig verkligen inte)

förra året behövde man ju stanna kvar till kl 3, men nu får man gå när man känner för det YAY! (inte för att jag slutar så mkt tidigare i alla fall, men principen ;))

och idag kom skolfotona! 
färgerna är lätt rubbade, men annars ser det ut så här:






nästan likadant som förra året... men annars är jag nöjd ;) 
tänkte lägga upp klassens, åt er så ni får se,
men man ser inte nåt så ni får nöja er med att titta på mig ;)
lollo (?) skickar det säkert!






appropå ingenting: jag gick runt lite på stan (istället för att gå på SATS) för det finns snart ingenting kvar i min garderob som går att ha på mig. jag har på mig samma sak varannan dag och ja ni vet känslan!! i alla fall så går jag runt och letar efter VAD SOM HELST, men jag lovar det finns i n g e n t i n g, absolut i n g e n t i n g  i affärerna hellr. suck. varför är det så här när man verkligen är i behov att shopping??

ja, vilka problem man har!

Nu ska jag gå och ägna mig åt det enda som betyder något här i världen: vänner!!
(och då menar jag inte er eller så utan F.R.I.E.N.D.S: just nu är det säsong 3 - monica har gjort slut med richard, chandler är ihop med janice och ross <3 rachel. yay!)
pusspusspuss

Helgen v41

Kära blogg, det var länge sen jag skrev nu. Men som tur är, så är vi inte den ledande bloggen i bloggosfären så det är  inte såå många personer som påverkas av den dåliga uppdateringen!
En kort update från helgen: 
I fredags efter idrotten följde jag med Andreas till Västermalmsgallerian. Han skulle klaga på sin iPod och det är alltid ett nöje att lyssna på folk som klagar :) Så vi stod ett tag i affären och Andreas drog värsta argumentationstalet om varför han skulle få Ipoden reparerad och varför han skulle få nya hörlurar också. Tillsist fick han sin vilja igenom (som vanligt), så nu hoppas han bara på att få tillbaka den innan han åker till USA på höstlovet för annars får han sitta på planet i 12h utan någon musik, hahah! :D Skadeglädje
Efter det träffade jag Steini, vi åkte hem till mig för att senare på kvällen dra vidare till Aylins fest i Södertälje (!). Kvällen var helt ok, däremot inte natten ... Jag och Louise är ju med i skollaget fotboll och skulle därför åka till Gränna tidigt på lördagmorgonen.
Eftersom Södertälje ligger så långt bort bestämde jag mig för att sova över där, även om det inte blev så mycket sömn för min del. Var tvungen att gå hemifrån henne kl 05.15, så jag hann sova ungefär 1h30min på en matta med en filt. Så natten var inte den mest optimala. Sen så lyckades jag och Steini även bli osams, har inte pratat med henne sen dess...
Men även om jag var lite trött på lördagsmorgonen så var fotbollsturneringen i Gränna rolig och väldigt lyckad för tjejernas del. Vi vann alla matcher utom en, som slutade oavgjort, och släppte inte in ett endaste mål, vilket betydde att vi vann hela turneringen!! :D Jättekul! jag gjorde dessutom ett mål och en assist . :)

Jag kan också rapportera att vi har projektvecka nästa vecka, att det är Oktoberfest och att Julia snart fyller 18 år. Fullt upp med andra ord!
Puss hej
/Mikaela

Lång dag ...

Ja, utskottsdagen idag var mycket jobbigare än jag hade tänkt mig. Som sagt, panik vid lunchtid, men sen kom man in lite i rollen och gruppen och det blev riktigt roligt! Ska bli intressant med nästa steg .....

Idag var en av mina dåliga dagar: jag HAR pluggat och men knappt fått något gjort. Vilket betyder att jag kommer bli TOTALT överkörd på debatten imorrn, men jag orkar verkligen inte :P
Nu tänkte jag kolla lite på f.r.i.e.n.d.s (kan inte få nog!) innan jag gå och lägger mig - jag är grymt trött!
Tyvärr har jag naturkunskap så jag får "bara" sova till 10 ;) 


och just det, för er utlänningar som jag nog inte har berättat det här för ännu så ...
... EN AV DE HÄR BLIR VÅR DEN 14 NOVEMBER:


Utskottsdag - låter intressant va? ;)

Hej hopp!!

Lite dåligt uppdatering på sista tiden, jag vet, men all stress å plugget i skolan gör att suget efter bloggskrivande blir lite mindre om man säger så.
Idag har vi haft utskottsdag på Skärholmens Gymnasium där vi tillsammans med Kungsholmen och Scengymnasiet skulle göra en gruppmotion i resp. utskott. Jag var då ordförande i miljöutskottet och vår fråga var "Hur kan vi minska koldioxidutsläppen i Stockholm" - en gansak aktuell fråga som gjorde att många hade mycket och säga. Mickis var ledamöt i utskottet och hon hade sååååå mycket klokt att säga. Milla vet jag gjorde bra ifrån sig som ordförande i Utbildningsutskottet - trots att hon hade smärre panik vid lunchtid (men allt löste sig verkar det som;)).
Jaja, om två veckor är det i a f dags för Plenarsessionen på Kungsholmens gymn där runt 60-70 elever ska diskutera samtidigt, får väl se hur det går^^. Camilla har blivit utvald att sitta ordförande och tydligen hade Kristina sagt till henne att jag skulle bli tillfrågade också --> läskigt värre, tänk att bossa över en massa ungar som alla vill säga nåt:S, hihi.
buuu, nu är jag trött, ska kolla på Greys Anatomy om fem minuter och sen gå å lägga mig...förhoppningsvis, vi får se hur det går^^.


Jag föreställer mig det här, men jag tror nog att det inte blir riiiiiktigt så stort^^

Hejdå för den här gången, vi hörs snart igen!

Pussen/Lollo

Hur kan skolan förbättra psykisk ohälsa hos unga?

Eh..... det ska jag ägna min regniga söndag åt: tre A4 fördjupning. :(

och jag kan inte komma igång, jag klarar inte att skriva sånt här på bara nån timme, för mig tar det en HEL dag... det är svårt! mamma muttrade något om att "du måste bara komma igång" och det stämmer i och för sig, för det är precis det som INTE händer! jag sitter och gör annat (som nu, hur hamnade jag här?!) eller så sitter jag och TÄNKER på annat, bara stirrar, skriver en mening här och där, läser igenom faktan en gång till, och så pltsligt är klockan sen eftermiddag!

Jag fattar det inte?!

Förresten, 2 inlägg från Camilla på rad???? Nu får ni andra ta och skärpa er!  jag är ju den som skriver minst!! jag är verkligen inte nöjd med helgens prestationer från er! ;D
(och ni vill väl inte ha en tråd-monolog HÄR?? skynda er och skriv nu)

hoppas det finns någon som inte behöver plugga idag i alla fall .... <3

STUDIEdag som sagt ...

jag som tänkte sova länge idag... men nej, gick upp och ut för att äta brunch halv elva med carro och emelie och nu är jag hemma igen och ska sätta igång med powerpointen. det tar emot ....

VARFÖR MÅSTE MAN PLUGGA PÅ STUDIEDAGARNA?!

jag är så omotiverad, fast jag har köpt en massa godis så att jag ska orka ....suck
matten och detta ständiga amerikanska val bläbläbläbläbläbläbläbläbläbläbläbläbläbläbläbälbälbälbläbläbläbläbläbälbälbälbälbälbälbälbläbbläbläbblääbl

jaha, måste väl börja då ...  hur går det för er andra då??
<3
milla



mmm, varför ser inte Sverige ut så här?  Jag tycker vi rymmer till grekland allihopa så slipper vi matten ;D



Studiedag

Godmorgon, godmorgon turturduvor!

Idag har vi studiedag, vilket innebär att vi är lediga från skolan, jippi! dock vill jag understryka studiedag, denna dag kommer gå åt till att räkna matte eftersom vi har ett stort prov imorn och sen vid ffem/halv sex ska jag dra iväg till Djurgården för den tredje grenen, cykling, i fyrklövern som vi har på mitt jobb. Ska bli riktigt kul!

Pussar, Lulu

RSS 2.0